Expositie Het platteland van Elisabeth Heuff

Ogenschijnlijk simpele landschappen, portretten en stillevens, neergezet in composities

9 april - 18 jun 2023

KunstaanZ opent zondag 9 april 2023 de deur van Brink 16 in Deventer voor de expositie Het platteland van Elisabeth Heuff (1910-1994). Van haar worden ruim 40 schilderijen en zeven beeldhouwwerken getoond.

In een van expositieruimtes is een unieke videofilm over leven en werk van de kunstenares te zien. De expositie Het platteland van Elisabeth Heuff is geopend van donderdag tot en met zondag, van 11 tot 17 uur, en duurt tot en met zondag 18 juni 2023.

De wereld die door Elisabeth Heuff wordt weergegeven, is overzichtelijk. Eenvoud in zowel inhoud als voorstelling is kenmerkend voor haar werk. Ogenschijnlijk simpele landschappen, portretten en stillevens, neergezet in naïeve composities, blijken te beschikken over een gelaagdheid die de toeschouwer verrast en raakt.

Elisabeth Kuylaars, geboren in voormalig Nederlands-Indië, kwam rond haar 18e levensjaar naar Nederland en vestigde zich met haar man, huisarts Han Heuff, in Neede. Mens en natuur worden onderwerp van haar schilderijen. Heuff legt haar accenten niet op gelijkenis maar op eenvoud en kwetsbaarheid. Het resultaat is een gesublimeerde wereld waar imperfecties een soort volmaaktheid verkrijgen.

De expositie Het platteland van Elisabeth Heuff is de laatste die KunstaanZ op deze locatie houdt. De organisatie is in afwachting van de ingebruikname van Nieuwe Markt 18 in Deventer dat momenteel wordt verbouwd.

De toegangsprijs voor deze expositie is 5,00 euro. Houders van de Museumkaart betalen slechts 3,50 euro.

Zie de website www.kunstaanz.nl voor meer informatie over de expositie en over KunstaanZ.

Wanneer

9 apr - 18 jun 2023
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 5,00

Contactinformatie

KunstaanZ
Brink 16
7411 BR Deventer