Constructs of Dwelling

20 mei - 17 jun 2023

De presentatie Constructs of Dwelling in R.S.O.L. Deventer gaat over onze verblijfs- of woonplaats. Deze plaats is belangrijk voor ons, het is de plek waar we onszelf kunnen zijn en waar we uitrusten van ons werk. We zorgen voor die plek en onze woonplaats draagt de sporen van onze zorg en van onszelf. We doen ons best het er ‘goed’ te maken en er te-vreden te kunnen zijn.

De verblijfsplaats is zo belangrijk voor ons, dat wij de wereld eromheen indelen: we bedenken waar andere plekken zijn vanuit waar onze woning zich bevindt. De presentatie gaat om deze ‘Constructen van Verblijven’ (Constructs of Dwelling). Er is werk in opgenomen van: Jorieke Rottier (Vlissingen); Ellen Yiu (HK/GB); Jue Yang (CN); Lee Eun Young (KR/NL); Cecile Reijnders (Deventer) en Wapke Feenstra (FRL/Rotterdam).

R.S.O.L. is de woonplaats van hedendaagse kunst geweest. De gemeente wil echter het gebouw gaan slopen ten behoeve van woningbouw. De kunst raakt haar huis dus kwijt. Er blijven sporen achter, die zullen slijten en uiteindelijk verdwijnen: de tuin verwilderd, de ruiten worden niet meer gewassen, de stoep niet meer geveegd en de inrichting wordt verhuisd.

Kom op de opening meedoen aan de plein-air tekenklas van Wapke Feenstra en vier deze geliefde plek in Tuindorp/Keizerslanden. Martin La Roche (CL/NL) toont er dan een kamer uit zijn Musée Légitime. Uw tekening wordt toegevoegd aan de tentoonstelling en zal er te zien zijn tot het einde.

Algemene info over R.S.O.L

Wanneer

20 mei - 17 jun 2023
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 2,00

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer