Ontmoeting met gevolgen | Penninckshuis

Een toneelstuk over twee vrouwen die via generaties aan elkaar verbonden zijn.

19 mrt 2023

Op zondag 19 maart wordt het toneelstuk “Ontmoeting met gevolgen” opgevoerd in Het Penninckshuis. Deur open: 14.30 uur. Aanvang: 15.00 uur. Duur: ca 75 minuten. Entree gratis, mogelijkheid tot vrijwillige bijdrage.

In 2025 is het 500 jaar geleden dat in Zürich de eerste volwassendoop plaatsvond. Dit gedenkwaardige moment geeft aanleiding om terug te kijken. De reformator Menno Simons zal daarin centraal staan. De vrouw van reformator Menno Simons heette Geertruydt Jansdochter Hoyer. Zij is tot dusver altijd op de achtergrond gebleven. In dit toneelstuk wordt verandering in gebracht. Haar verre achter -, achter -, achterkleindochter Geerte de Vries heeft Geertruydt aangespoord om haar kant van de doperse geschiedenis te vertellen.

Beide vrouwen hebben in hun tijd, op grond van een bijzondere ontmoeting, voor een andere weg gekozen. Een weg met grote gevolgen voor hun verdere leven. Beseften zij welke stap zij namen, het onbekende tegemoet? In dit toneelstuk kijken beide vrouwen terug op die keuze.

Wanneer

-

Contactinformatie

Penninckshuis
Brink 89
7411BX Deventer