Derek Monypeny Solo

In De Perifeer

26 mrt 2023

Derek Monypeny werd geboren in de woestijn van Arizona, is een veteraan in het verkennen van de Saharawoestijn via Marokko en de Westelijke Sahara, en is nu inwoner van de Mojave. Het is dan ook geen wonder dat hij zijn muzikale missie vindt in het uitbreiden van wat hij zelf het ‘woestijncontinuüm’ noemt; de psychedelische sirocco-werveling van op de woestijn gebaseerde snaarinstrumenten.

Dereks ‘woestijncontinuüm’-concept haalt veel inspiratie uit de woestijngitaristen wiens spel hun omgeving zo perfect weerspiegelt in knoestige schoonheid en alomtegenwoordig individualisme: Richard Bishop, Zoot Horn Rollo, Curt Kirkwood, Jesus Acedo, Bob Log III en Howe Gelb om er maar een paar te noemen. Tijdens zijn reizen in Noord-Afrika ontdekte Derek diezelfde geest in het Saharaanse gitaarspel; artiesten als Seddoum ould Eide, Hammadi ould Nana en Luleide ould Dendenni.

Derek gebruikt verschillende instrumenten; in aanvulling op gitaar, heeft hij een album met solo oud opgenomen (Don’t Bring Me Down, Bruce) en is hij momenteel aan het optreden met de 15-snarige elektrische shahi baaja (Indiase elektrische banjo).

Derek is een voormalig lid van de bands Oaxacan (Oakland, California), ALTO! (Portland, Oregon), en het Freak Of Araby Ensemble van Sir Richard Bishop. Naast zijn solowerk heeft hij een lopend duoproject met Bryan Hillebrandt, OAE (Oakland Afternoon Ensemble). Hij heeft opgetreden met artiesten als Bill Orcutt, Jozef van Wissem, Eva Aguila/Kevin Shields, Arrington de Dionyso en vele anderen.

LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Dit is een concert in de reeks van Wereldlokaal Deventer.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,00

Contactinformatie

De Perifeer
Mr. HF de Boerlaan 151
7411 AH Deventer