ex positie

1 januari - 1 mrt 2023

De presentatie ex positie wordt door het voorstellingsvermogen gerealiseerd. De presentatie bezoekt U dus in uw verbeelding.

In relatie tot de aanstaande verhuizing van R.S.O.L. (de gemeente wil het gebouw slopen ten behoeve van woningbouw) is dat ook interessant omdat, op die manier, de ‘fysieke’ plek in zekere zin blijft bestaan – maar tegelijkertijd is die plek ook in transitie. Het voorstellingsvermogen kan immers alle details van de werkelijke ruimte, desgewenst, naar een veranderd begrip en zienswijze aanpassen. Het gaat dus om de: ex positie - de voormalige plaats en het voorbije standpunt. Op weg naar de nieuwe plaats.

Op 29 januari gebeurt er echter iets bijzonders: opeens blijkt de presentatie tóch werkelijk te bestaan en in het echt te bezoeken. Want dan treedt de wereldberoemde componist van hedendaagse muziek Kate Moore persoonlijk op in de ex positie in R.S.O.L. Er is plek voor tweemaal vijftien personen om de presentatie en het optreden te bezoeken. U kunt hiervoor een plaatsje bemachtigen via de website. Elders op deze site vindt U meer informatie over het optreden.

De presentatie ex positie toont werk van Matthijs Vermeulen die studeerde aan de AKI tijdens de hoogtijdagen van de conceptuele kunst, de kunststroming die de vader en moeder van de hedendaagse kunst werd. Voor Vermeulen heeft de zin: “Je kunt de waarheid niet schrijven, alleen leven,” van Franz Kafka een wezenlijke betekenis. Wat is de waarheid van deze presentatie? En van R.S.O.L. en de kunstenaars die er werken?

During the ex hibition the gallery will move… (Tijdens de ex positie verhuist de galerie – een verwijzing naar een werk van Robert Barry uit 1969)

Wanneer

1 jan - 1 mrt 2023
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer