Performance Kate Moore in R.S.O.L.

29 jan 2023

De internationaal geprezen componist Kate Moore geeft een persoonlijk optreden op de cello in R.S.O.L. Deventer op 29 januari 2023.

Voor dit optreden wordt de R.S.O.L. presentatie ex positie van Matthijs Vermeulen, die eigenlijk alleen in de verbeelding te bezoeken is, heel even werkelijkheid in R.S.O.L. Het optreden is dus een unieke kans om de componist zelf te horen uitvoeren én om deze unieke presentatie, eenmalig, ‘in werkelijkheid’ te bezoeken.

Sad Melodies Suite werd oorspronkelijk geschreven toen onverwachts de lockdowns startten in de corona pandemie. Deze muziek is voor de Australisch-Nederlandse componiste een dagboek uit een onzichtbare, geheime privéwereld.

Composities van Kate Moore worden wereldwijd uitgevoerd door onder andere Asko|Schönberg, Bang on a Can, Slagwerk Den Haag, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. In 2017 won Moore de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs (!) voor haar compositie The Dam. Een jaar later was zij de festivalcomponist tijdens November Music en composer in residence in het Muziekgebouw aan ’t IJ met het door haar opgerichte Herz Ensemble in de serie ‘Zielsverwanten’. Moore behaalde haar doctoraat aan de Sydney University of Music.

De presentatie ex positie is (in de verbeelding) te bezoeken vanaf 1 januari 2023, via de R.S.O.L. website.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 6,50

Contactinformatie

R.S.O.L.
Van Hetenstraat 59 (ingang aan rechterzijde, onder de vlag, gebruik de deurbel)
7415 TT Deventer