Herhaling Tegenlicht Meet up Deventer 1 december; ‘technologie als religie’

1 dec 2022

Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. Dit is de overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven, geluk en schoonheid kan schenken. Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? Kan het ons, naast praktische zegeningen, ook zingeving bieden? Filmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet, gaat op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het tech-tijdperk.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat de consequenties zijn van dit onderwerp voor onszelf. Je bent van harte uitgenodigd.

Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht. Graag aanmelden via Eventbrite. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van - en wordt begeleid door Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Deze Meetup heeft een vervolg in filosofiecafé Deventer op donderdagavond 1 december. We filosoferen dan over de vraag hoe technologie onze werkelijkheid verandert en hoe we ons hiertoe verhouden. Zie de agenda van www.filosoferenindeventer.nl voor meer informatie.

Wanneer

-

Prijzen

Vrije gift
gratis

Contactinformatie

De Bibliotheek Deventer
Stromarkt 18
7411PK Deventer