Inspiratieavond – Fietsvrouwen in de wereld

30 nov 2022

Woensdagavond 30 november komen drie wereldtoppers uit het wielrennen op bezoek bij Fietslokaal De Meet voor een mooie avond vol met anekdotes en inspiratie. Speciale gasten van de avond zijn: bondscoach Loes Gunnewijk, profwielrenner Loes Adegeest en voormalig profwielrenner Loes Markerink.

Het Nederlandse vrouwenwielrennen behaalt al vele jaren het ene succes na het andere. Wat zijn de ingrediënten achter dit succes? Wat voor gekke avonturen beleef je op reis over de hele wereld? Hoe ga je met elkaar om in het peloton? Kun je nog een sociaal leven hebben als professioneel wielrenner? Hoe ziet een trainingsweek er uit?

Onze toppers

Loes Gunnewijk, bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg bij de elites, beloftes en junioren. Loes is oud-profwielrenner en nam deel aan de Olympische Spelen in London (2012), deed tien keer mee aan de Wereldkampioenschappen en werd twee keer Nederlands Kampioen.

Loes Adegeest, profwielrenner bij WorldTour-ploeg FDJ-SUEZ-Futuroscope. Loes won in 2021 het NK tijdrijden en de wegkoers voor elitevrouwen zonder contract. In 2022 won ze het UCI cycling eSports wereldkampioenschap en diverse koersen.

Loes Markerink, voormalig profwielrenner. Zij werd in 2003 wereldkampioen bij de junior-dames in Hamilton (Canada) en won in 2006 de ronde van Drenthe. Verder won zij tal van etappes in grote rondes.

Host

Marjel Daggenvoorde is de host van deze avond. Zij heeft in het verleden met Loes Gunnewijk geschaatst en ook met haar en Loes Markerink gefietst. Ooit was ze zelfs het enige vrouwelijke lid van de raceafdeling van WSV de Zwaluwen! Na verschillende blessures hield het voor Marjel op in het peloton, maar mocht ze de andere dames nog regelmatig aanmoedigen. Daarnaast is ze nog altijd actief voor het langebaanschaatsen in Deventer en draagt het fietsen een warm hart toe.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 7,50

Contactinformatie

Fietslokaal de Meet
Sint Olafstraat 3B
7418CG Deventer