Over-Leven in Symbiose

‘Over-Leven in Symbiose’, een fascinerende kenniswandeling in het bos.

16 - 28 sep 2022

Ga mee op een bijzondere kenniswandeling waarbij je al je zintuigen gebruikt en je ontdekt dat het bos één groot dynamisch organisme is.

Bos, gewoon een verzameling bomen, tenminste…, zo lijkt het. Misschien zien we het niet direct, maar het bos is in werkelijkheid één groot ecosysteem. Het is een eyeopener om te ontdekken hoe geavanceerd dit systeem is, als een maatschappij op zich. Een samenleving waar, net als bij ons, handel wordt gedreven en waar gecommuniceerd wordt, waar gevechten plaatsvinden en voor elkaar gezorgd wordt. Een gemeenschap, met elkaar verbonden door een ingenieus schimmelnetwerk, zo geavanceerd dat het niet onderdoet voor ons eigen internet. Dit alles zou nooit kunnen bestaan zonder symbiose, een vorm van samenleven waarbij organismen profiteren van elkaars kwaliteiten waardoor ze beter in staat zijn om te overleven. Moet je nagaan, zelfs wij mensen zouden niet eens kunnen bestaan zonder symbiose.

Laat je meevoeren op deze spannende wetenschappelijke reis en laat je verwonderen! Leer van alles over deze fantastische strategie, over al die processen die je als mens niet kunt waarnemen en krijg inzicht in de laatste wetenschappelijke ontdekkingen. Daarnaast is het een totale bosbeleving waarbij je het bos ook proeft, voelt en ruikt en daadwerkelijk ervaart.

Een ding staat vast, na deze intense bosbeleving heb je al je zintuigen gebruikt en verandert je kijk op het bos en de natuur volledig. Je toekomstige boswandelingen worden, zeker weten, een verrassend nieuwe ervaring!

• Voor wie: Iedereen vanaf ± 14 jaar. Er is geen basiskennis vereist. • Duur: ± 2,5 uur. Halverwege is er een pauze met koffie, thee en koek. • Afstand: ± 2,5 km • Aantal personen; max 16 personen. • Locatie: Parkeerplaats Startpunt Nijendal. • Aanmelden: via de website www.hetonzichtbarebos.nl/aanmelden
• Kosten: € 13,50 p.p.

Wanneer

16 sep - 28 sep 2022
  • elke vrijdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 13,50

Contactinformatie

Nijendal startpunt
Molenweg 8
8121 PP Olst