Koor, gitaar en kristal

9 jul 2022

De musici brengen prachtige middeleeuwse koormuziek maar ook hedendaagse composities; alles onder de titel “Fijnbesnaarde stemmen”.

Op zaterdag 9 juli treedt het vocaal kwartet Hollands Collectief op in de Bergkerk, met medewerking van Stefan Gerritsen op gitaar. De musici brengen prachtige middeleeuwse koormuziek maar ook hedendaagse composities; alles onder de titel “Fijnbesnaarde stemmen”.

Hollands Collectief zal een gevarieerd programma uitvoeren met muziek van de middeleeuwen tot nu, met onder andere muziek van Josquin Desprez en de wereldpremière van een stuk van Henk Badings. Ook wordt een compositie uitgevoerd voor koor, gitaar en kristallen glazen, speciaal voor het ensemble gecomponeerd door Rijndert van Woudenberg.

Zangkwartet Hollands Collectief bestaat uit Elisabeth Blom, oprichter en artistiek leider, Hebe de Champeaux, Dolf Drabbels en Kees Jan de Koning. Ze zijn vaak opgetreden met gerenommeerde koren als Capella Amsterdam en het Amsterdam Baroque Choir. Stefan Gerritsen is een veelzijdige gitarist met een repertoire dat zich uitstrekt van oude muziek tot de nieuwste composities.

Wanneer

-

Prijzen

Toegang: Gift

Contactinformatie

Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411 EN Deventer