Lectio Divina in de zomer

bij Klooster Nieuw Sion

15 juni - 17 aug 2022

Lectio Divina is een manier om biddend de bijbel te lezen. Het is een oude traditie, met wortels in de Vroege Kerk, vooral beoefend door de woestijnvaders in Egypte en Syrië in de vierde en vijfde eeuw.

Augustinus en oude kerkvaders schreven al over de wisselwerking van lectio (lezing), meditatio (overdenking) en oratio (gebed), zo ook Luther (‘blijven bij één ding’). Voor veel monniken is het een dagelijkse bezigheid.

Klooster Nieuw Sion wil in onze tijd voortzetten wat de monniken ons hebben doorgegeven: lezen, overdenken in je hart en je diepste verlangen neerleggen bij de Bron van ons verlangen. Een tekst kan een Woord van God voor jou worden, wanneer je luistert met je hart, in alle stilte en rust een woord gezelschap houdt, en misschien ervaart hoe God spreekt in jouw innerlijk.

Programma
We beginnen met een korte kennismaking, steken de kaars aan en lezen een openingstekst. Daarna volgen we de vier stappen van Lectio Divina, elke keer met een nieuwe tekst uit de bijbel. We sluiten af met de uitwisseling van onze lees-ervaringen.

Tijdens de zomerperiode organiseren we elke woensdag tussen 16.00-17.30 uur een Lectio Divina. Welkom in de koelte van het klooster! Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift wordt op prijs gesteld.

Wanneer

15 jun - 17 aug 2022
  • elke woensdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Klooster Nieuw Sion
Vulikerweg 6
7431 PJ Diepenveen