Zomerexpositie EICAS

Jan de Bruin en Karina Puuffin

29 juli - 25 sep 2022

Van 30 juli tot en met 25 september is bij Museum EICAS preview werk te zien van Jan de Bruin en Karina Puuffin.

Op zaterdag 30 juli start aan de Polstraat de laatste tentoonstelling van Museum EICAS vóór de verhuizing naar de Nieuwe Markt. De tentoonstelling is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Deventer. In deze ‘Zomerexpositie 2022’ tonen we werken van Jan de Bruin en Karina Puuffin. Beide kunstenaars hebben een duidelijk eigen signatuur en werkwijze.

Jan de Bruin (1944) Jan de Bruin is een schilder ‘pur sang’, bij hem is het schilderen zélf het verhaal. Zijn beeldtaal is van een ongepolijste (schijnbare) eenvoud. Cirkels, banen en vierkantjes ontsnappen aan hun formele eigenschappen door een directe, expressieve verfstreek.

Karina Puuffin (1997) Karina Puuffin verkent de grenzen van wat een schilderij is, of kan zijn. Kleuren en vormen, verwijzingen naar andere kunst, zwarte lijnen die refereren aan strips ontsnappen letterlijk aan het canvas en nemen de ruimte. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt zij een nieuwe installatie.

Vernissage Op zaterdag 30 juli vindt van 16.00 uur tot 18.00 uur de vernissage plaats in EICAS Preview aan de Polstraat 6a in Deventer. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig. Je bent van harte welkom. Wel vragen we je van te voren je komst aan te melden via info@eicas.nl.

Wanneer

29 jul - 25 sep 2022
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

Contactinformatie

Museum Eicas
Polstraat 6a
Deventer