POËZIEFESTIVAL DICHTERBIJ

25 jun 2022

Na het succes van vorig jaar, breidt MIMIK poëziefestival DichterBij dit jaar uit met een verrassend, gratis buitenprogramma.

Op zaterdag 25 juni dragen verschillende talentvolle dichters voor uit eigen werk en laten bezoekers weer even DichterBij voelen. DichterBij taal, DichterBij gevoel en DichterBij elkaar.

Line-up
De opzet van het festival is hetzelfde als vorig jaar, maar met een uitgebreidere randprogrammering en volledige capaciteit. Het programma bestaat uit hele diverse dichters; jong talent en gevestigde namen, uit Deventer en ver daarbuiten. Er is een middag- en een avondvoorstelling met elk acht dichters. Bezoekers kunnen onder andere luisteren naar Babs Gons, Adriaan van Dis, Marjolein van Heemstra en Yentl van Stokkum.

Sanne Meenink, theaterprogrammeur van MIMIK: “Wat ben ik trots op de fantastische line-up dit jaar. Zowel de dichters als de thema’s zijn heel divers. Ik hoop bezoekers te inspireren en te verleiden om eens iets nieuws te proberen.”

En er is meer…
Naast een fantastische line-up en een geweldige presentator worden bezoekers ook getrakteerd op fijne muzikale intermezzo’s tussen de dichters door. Vanaf 12:00 uur is er ook een doorlopend, gratis programma te zien op het terras van café Hier. De Twintigers verzorgen hier bijzondere performances op verrassende plekken. Uiteraard zijn ook Hier & DAAR, de horecagelegenheden van MIMIK, geopend voor een hapje en drankje voorafgaand en na afloop van de voorstellingen.

Over het poëziefestival
Poëziefestival DichterBij is het vervolg op Het Tuinfeest van voormalig theater Bouwkunde. Het Tuinfeest werd in 1998 voor het eerst georganiseerd in combinatie met de Deventer Boekenmarkt. Het poëziefestival had decennialang een enorme culturele impact.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 29,50

prijs is inclusief 1 drankje!

Contactinformatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort 8- 10
7411 SL Deventer