Afstudeerconcert van Yme van Elsloo

Drummer en Deventenaar speelt oude klassiekers en nieuwe muziek

19 juni

Op zondag 19 Juni om 16:00 uur speelt Yme van Elsloo een eenmalige uitvoering van het concept “Thru The Years”. In een reis door de tijd neem hij het publiek mee langs zijn grote inspiraties door de jaren heen.

In een show van 45 minuten kom je oude klassiekers tegen zoals Steely Dan en James Taylor. Misschien kom je zelfs wat artiesten tegen die je nog niet kende. Met dit concert studeert Yme af aan het Conservatorium van Enschede.
De middag wordt geopend door Chris Egbers en band.

Over Yme van Elsloo
Yme is een 21-jarige drummer uit Deventer. Bij een jamsessie ontdekte hij dat het plezier tussen muzikanten geweldig is. “Ik speel voornamelijk Pop en Funk, dit zijn dan ook mijn sterkste kanten”. Af en toe dwaalt Yme af naar Jazz en Blues, omdat de meeste jamsessies waar hij naartoe gaat, bezet worden door bluesmuzikanten. Verder houdt hij ervan zichzelf uit te dagen: “Ik grijp elke uitdaging waar ik iets van kan leren aan.” De reden dat hij elke keer uitkijkt naar spelen, is dat hij zichzelf echt thuis voel achter de kit: “Drummen is een uitlaatklep voor mij.” Hij studeert nu af aan het conservatorium in Enschede en heeft van drummen zijn beroep kunnen maken. Dit doet hij in de band van Chris Egbers en als ‘sessiemuzikant’ in diverse bands. Daarnaast geeft Yme Drumles.

“Thru The Years”
Yme’s liefde voor muziek begon op vroege leeftijd en is er met de paplepel ingegoten. Thuis werd er veel muziek gedraaid als Steely Dan, The Beatles, Ricky Lee Jones en Santana. Beïnvloed door deze muziek begon Yme jaren later met studeren aan het conservatorium. Hier werd hij blootgesteld aan honderden nieuwe artiesten en stijlen waardoor hij niet alleen zijn eigen smaak is gaan ontwikkelen, maar ook is gaan begrijpen wat hij zo goed vond aan de muziek van vroeger. Nu hij afstudeert is Yme een mengelmoes geworden van oude en nieuwe muziek.

In het concert zal er een vaste band spelen die verschillende gast-muzikanten en gast-vocalisten begeleidt. Samen met hen hoopt Yme eer te doen aan de artiesten die zijn muzikale waardes hebben gevormd.

Het concert vindt plaats op zondag 19 Juni in De Hip in Deventer De show begint om 16:00 uur. Deuren gaan open om 15:00.

Koop nu je Early bird kaartje via de site van De Hip of via het Facebook event Yme van Elsloo + Chris Egbers.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50
Voorverkoop
€ 7,50

Contactinformatie

Podium De Hip
Brink 21
7411 BS Deventer