Hoogtevrees

THE MAUSKOVIC DANCE BAND / THE SHIVAS / KAMEEL / OH WHALE

3 juli

Hoogtevrees is terug tussen de bomen van het mooie Worpplantsoen aan de IJssel. Het wordt weer een magisch weekend begin juli.

Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 1 t/m 3 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

OH WHALE (13.00 – 13.45 UUR) Alternatieve/art rock band Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige, soms ongemakkelijke uitbarstingen. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion.

KAMEEL (14.15 – 15.15 UUR) Muzikaal orkaan Kameel is een energiek Vlaams trio dat instrumentale songs speelt die uit een heerlijke potpourri aan stijlen put. Denk aan blues, free jazz, surf, psychedelica, avant-garde, pop en stevige (prog)rock. Soms dansbaar, op andere momenten grillig, krom of hoekig, maar altijd zonder compromis.

THE SHIVAS (16.00 – 17.00 UUR) Live shows zijn de grote liefde The Shivas uit Portland. Het zijn bombastische, explosieve en door en door gemeenschappelijke live rock and roll ervaringen waar barrières tussen de band en hun publiek lijken op te lossen in zweet en geluid. Hun inspiratie lijkt in de psychedelische jaren zestig te liggen maar zijn ook niet vies van een flinke dosis ouderwetse country. Het resultaat is een verzameling verrassend eigentijdse popliedjes.

THE MAUSKOVIC DANCE BAND (17.45 – 18.45 UUR) De leden van The Mauskovic Dance Band zijn graag geziene gasten vanwege hun funky energie. Ze mixen Afro-Colombiaanse cumbia en Latijns-Amerikaanse invloeden van hun voorouders met een flinke dosis disco. Een tropisch dansfeest gegarandeerd! Hun muziek is gelaagd, wild, dansbaar en eindigt live vaak in een indrukwekkende jamsessie met gitaren, keyboards, synths, drums, maracas, koebellen en meer. Ze brengen het beste van alle plekken op de wereld samen met hun psychedelische jaren zeventig- en tachtigmuziek uit Latijns-Amerika.

Hoogtevrees is onderdeel van de 25e editie van internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Worpplantsoen