Hoogtevrees

PERSONAL TRAINER / SNAPPED ANKLES / KEEP DANCING INC. / LOUPE / JIMMY DIAMOND

2 juli

Hoogtevrees is terug tussen de bomen van het mooie Worpplantsoen aan de IJssel. Het wordt weer een magisch weekend begin juli.

Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 1 t/m 3 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

JIMMY DIAMOND (15.30 – 16.30 UUR) Jimmy Diamond neemt je mee naar de americana en rootsrock van de jaren zeventig, doordrenkt met moderne indierock. Muziek die staat voor een episch geluid door middel van rauwe gitaren en pedal steel.

LOUPE (17.00 – 18.00 UUR) Loupe is een viertallige vrouwelijke band die na hun goed ontvangen eerste single ‘Leave Me There’ afgelopen najaar hun eerste EP ‘Older’ releasten. Dromerige indie-rock, met een rauw randje en veel kwetsbaarheid, maar ook stevige drumpartijen, wisselen zich naadloos af.

KEEP DANCING INC. (18.30 – 19.30 UUR) De naam van deze eclectische Franse indiepop band, Keep Dancing Inc., mag je gerust letterlijk opvatten, want met hun energieke liedjes en opzwepende melodieën is stilstaan geen optie. Ze spelen een verfrissende combinatie van new wave, synthpop en rock.

SNAPPED ANKLES (20.00 – 21.00 UUR) Bij Snapped Ankles zul je op het geluid moeten afgaan aangezien deze Londense “bos sjamanen” geheel zullen opgaan in de setting van het Worpplantsoen. Met hun camouflage-achtige outfits en met bizarre, eigengemaakte muziekinstrumenten uit hout spelen ze gelukkig een stevige en goed hoorbare set synthpunk, krautrock en postpunk.

PERSONAL TRAINER (21.30 – 22.30 UUR) Personal Trainer, de band van Willem Smit, staat steeds in wisselende formatie op het podium, nagenoeg zonder te repeteren. Smit (Palio Superspeed Donkey en Canshaker Pi), die de beste indierock van de lage landen heeft gemaakt, wilde eens iets anders. Personal Trainer is meer een concept dan een echte band, want de line-up ligt alles behalve vast. Enkel Smit is vast lid, de rest is elke keer een andere verzameling bevriende muzikanten, voornamelijk uit de Amsterdamse scene. Ze spelen catchy en noisy pop songs met rock roots.

Hoogtevrees is onderdeel van de 25e editie van internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Worpplantsoen