internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’

Het grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland

01 - 3 jul 2022

De 25e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’

Tijdens de 25e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad wederom één groot theater met in totaal ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 15 locaties in en rondom het centrum. Een feestelijke jubileum editie die net iets anders is dan je van het festival gewend bent.


Van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl


Op het programma staan nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland. Op dit moment wordt de laatste hand aan het programma gelegd. Welke theatergroepen precies naar Deventer komen, wordt begin mei bekend gemaakt. Eén tipje van de sluier kunnen we al oplichten: Close-Act komt terug!

Feestelijk door de straten Het grote spektakel op de pleinen is dit jaar in een ander jasje gegoten. ‘Deventer Op Stelten’ pakt extra uit door onder meer veel lopende voorstellingen te programmeren. Op de Brink, Grote Kerkhof en in de winkelstraten zijn tal van ‘kleinere’ acts te zien, waaronder Close-Act (Nederland). Na jaren zijn de ‘i-Puppets’ herenigd in Deventer met hun robotachtige clan. De i-Puppets zijn dol op ‘i-Puppet XL’, de vergrote uitvoering van henzelf.

Indrukwekkend buitentheater Op het oude Roto Smeets terrein is de roadmovie ‘Trip Over’ van Theater Titanick (Duitsland) te zien, een grootschalige theaterproductie voor ruim 2.000 bezoekers. De voorstelling over liefdeskoppel Lola en Ocean, neemt het publiek mee in een spectaculaire wereld met grote projecties waar realiteit en fantasie in elkaar overlopen en de pulserende beats van de DJ elke beweging bepaald.

Relaxen op de Worp Even een break nodig van het buitentheater? Liggend in een hangmat, met koptelefoon op zie je de wolken voorbij gaan en wordt je meegevoerd naar een ander perspectief in de Relaxerette van Arjan Kruidhof. Deze ronddraaiende installatie is niet te missen en staat bij Meadow op het Deventer Stadsstrand.

Poolshoogte in het Havenkwartier Nieuw dit jaar is Poolshoogte; het makersfestival voor jongeren en jonge podiumkunst professionals. Hier kun je een weekend lang jong talent zien schitteren in het Havenkwartier. Dit weekend zijn er experimentele en uitdagende voorstellingen te zien, worden er workshops gevolgd en samen performances gemaakt.


Locatie:
Deventer binnenstad en locaties in en rondom het centrum (o.a. Worpplantsoen en Havenkwartier)

Data en tijden: donderdag 30 juni 22.00-24.00 uur vrijdagavond 1 juli 19.00-24.00 uur zaterdag 2 juli 12.30-24.00 uur zondagmiddag 3 juli 12.30-17.00 uur

Toegang:
De toegang tot het festival ‘Deventer Op Stelten’ is gratis. Reserveren is dus niet nodig met uitzondering van de voorstelling van Duo Berlingo en Tony Clifton Circus (start ticketverkoop half juni).

Houd op sommige locaties rekening met drukte. Dus kom op tijd, want vol is vol!

Programma:
Het festivalprogramma staat op www.deventeropstelten.nl. Half juni staat het volledige speelschema op de website. Eind juni verschijnt naast de speciale festivalkrant i.s.m. het Deventer Nieuws ook het programmaboekje.

Bereikbaarheid:
Deventer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het NS- en busstation Deventer is het 3 minuten lopen naar het centrum. Voor meer informatie www.ns.nl of tel. 0900 9292.

Voor parkeren volg de parkeerroute rondom het centrum (o.a. Centrumgarage, de Boreel, Stadspoort, Stationsplein, parkeerplaatsen Verzetslaan en Worp). Er varen extra pontjes met langere vaartijden vanaf de Worp.

Publieksinformatie: VVV Deventer Brink 89 (Penninckshuis) tel. 0570 710 120
www.deventeropstelten.nl

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Deventer op stelten
Brink
Deventer