Bergkerkconcert Wishful Singing - “In de gloria | ! 1000 jaar"

In de Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op een aantal vrijdagavonden door het jaar heen en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek.

Het eerste Bergkerkconcert van het jaar op vrijdagavond 17 februari 2023 zal worden verzorgd door het Wishful Singing met In de gloria! 1000 jaar zingevende muziek om het tijdelijke te doorbreken.

Muziek die je dichter bij jezelf brengt, dat is de essentie van In de gloria! Een nieuwe reeks concerten van Wishful Singing op prachtige locaties en kerkjes door heel Nederland waaronder de Deventer Bergkerk. Klanken van troost en hoop geven een gevoel van meer verbinding met jezelf en met de mensen om je heen. 2022 is voor de zangeressen een jaar geweest met veel zelfreflectie, waarin ze zichzelf nog beter hebben leren kennen. Om die ruimte te voelen is rust en het samen maken van muziek onmisbaar geweest. Deze ervaring willen ze graag bieden aan iedereen die hier behoefte aan heeft. Wishful Singing zingt muziek die de ruimte schept om je echt even stil te laten staan en zijn; van doorvoelde gregoriaanse gezangen uit de middeleeuwen tot levenslustige composities van hedendaagse componisten. De muziek wordt omlijst door zinrijke en inspirerende poëzie, die het concert een extra dimensie geeft. Vier met Wishful Singing de schoonheid en kracht van de muziek en beleef een moment van bezinning en vreugde,
Met muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Henry Purcell, Ola Gjeilo en Maurice Duruflé.

Wishful Singing: Must-see female a cappella

Vijf vrouwen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. Het ensemble geeft met haar muziek stem en betekenis aan wat haar beweegt en inspireert. Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale. Ook maakt het ensemble geregeld tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Estland en Italië. De zangeressen van Wishful Singing worden door pers en publiek geprezen om de beheersing van een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.

Tickets: € 10 per stuk, jongeren tot 27 jaar € 5

Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 17 februari vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min. Adres: Bergkerkplein 14, 7411 EN Deventer