Eilandje: op expeditie in de stad!

Op het Vogeleiland is kunstroute Eilandje te bezoeken, schuin tegenover station Deventer. Vijf Deventer kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt geïnspireerd door dit monumentale eiland: Jeroen Diepenmaat, Jojanneke Dekens, Susanne Sørensen, Tamara Stoffers en Stefan Venbroek. Ze laten de bezoekers het Vogeleiland verkennen met nieuwe ogen, oren, neuzen en vingers.

De kunstwandeling is te lopen door de vogelmuntjes te volgen. De wandeling gaat gedeeltelijk over het bergachtige terrein van het Vogeleiland en is daarom helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De meeste kunstwerken bevinden zich echter op het vlakke middenterrein.

Kunstwandeling Eilandje is een aanrader voor families, gezinnen en andere avonturiers, die ongeveer 3 kwartier op expeditie willen.

Botaniseertrommel Bij de VVV Deventer op de Brink kun je je eigen botaniseertrommel ophalen. Daarin zitten een vijftal mysterieuze voorwerpen, die iets te maken hebben met de kunstwerken op het eiland. Volgens een geheim parcours kom je langs alle kunstwerken. Of je ze ook echt ziet, ligt aan jezelf.

De botaniseertrommel is ontworpen door beeldend kunstenaar Loes ten Anscher, die de cultuurprijs van Deventer -de Gulden Adelaar- in 2020 heeft ontvangen. Het project is een initiatief van Loes ten Anscher en Eva Kleeman, directeur van de Ter Borch Stichting.

Eilandje is geschikt voor alle leeftijden en te zien tot en met 15 november. De VVV Deventer is iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur, maandag en zondag 11:00-16:00 uur. De botaniseertrommel kost €2,95.