Pop-up tentoonstelling Speelgoedmuseum Deventer

Zodra Museum De Waag weer open mag is er een splinternieuwe tentoonstelling te zien. In de pop-up tentoonstelling van het Speelgoedmuseum op de begane grond van Museum De Waag komen voor alle generaties herinneringen boven. Met welk speelgoed speelde jij in jouw jeugd? Daarnaast is in de Waag ook een algemene tentoonstelling te bezichtingen rondom de geschiedenis van Deventer.

Speelgoed in de Waag. Voor jong en oud Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn in Museum De Waag de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Laat u verrassen!

De kelder geeft een indruk van het nieuwe Speelgoedmuseum dat in de zomer van 2021 zal heropenen. Geef uw tip en bekijk de nieuwste aanwinsten uit de bijzondere speelgoedverzameling Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem.

Deventer geschiedenis en topstukken De Waag is het podium voor de rijke collectie van Deventer. Op de eerste etage vindt u de topstukkenzaal met beroemde 17de-eeuwse meesters als Gerard ter Borch II, Bartholomeus Breenbergh en Hendrick ter Brugghen. Uit later tijd zijn er werken van Cornelis Springer, maar ook van de in Deventer geboren meestervervalser Han van Meegeren.

Op de tweede etage toont het museum een overzicht van de Deventer geschiedenis in vogelvlucht. Hier komen de ontstaansgeschiedenis van de stad, de Hanzeperiode met zijn handel en markten, maar ook de nijverheden van zilversmeden en de befaamde koekbakkers aan bod.

Deventer werd daarna een echte industriestad met onder meer blik en textiel. Ook uit deze periode vindt u bijzondere objecten.

Veel plezier gewenst in het oudste waaggebouw van Nederland!

Meer informatie: www.museumdewaag.nl/bezoek
Bezoekers kunnen een tijdslot reserveren via: www.museumdewaag.nl/reserveren