Door bewoners

Bijzonder Overnachten in Deventer

  • Geschreven door Bram Achterkamp
  • Leestijd Leestijd 5 minuten
  • Home 5216 x bekeken

Overnachten in een historische Hanzestad als Deventer is op zichzelf al bijzonder genoeg maar je wil jouw bezoek aan Deventer natuurlijk zo speciaal mogelijk maken. Wat dan uiteraard niet kan ontbreken is een bijzondere plek om te overnachten die ook nog aansluit op jouw wensen. Om dit plekje te vinden neem ik je hieronder mee langs een overzicht van alle bijzondere plekjes in Deventer voor overnachtingen.

- Hotel in het huis van Deventer

Hotel in het huis van Deventer is verre van standaard. Het unieke aan dit hotel is de diversiteit van alle kamers, dit hotel heeft iets wat je echt nergens anders gaat tegenkomen. De kamers zijn namelijk ontworpen door het kunstenaarsduo Albert Deddenen en Paul Keizer, bekend onder de naam Spacecowboys. Zij hebben er samen met de architecten voor gezorgd dat iedere kamer uniek en bijzonder is waardoor je niet "lost in transaction" bent in het zoveelste hotel aan een anoniem plein of onpersoonlijke snelweg.

Het hotel heeft zeven city-lofts, ruime hotelkamers om te overnachten met 2 tot 6 personen. Je kunt ook met maximaal 10 personen een hele verdieping afhuren, waar je met je familie of vrienden kunt overnachten. Je hebt dan je eigen ingang en eigen woonkeuken.

Op zoek naar een unieke ervaring? Twijfel dan niet om dit hotel te boeken!

- Hotel Finch

Hotel Finch ligt midden in het centrum van Deventer, vijf minuten lopen en je staat midden op de Brink. Het hotel beschikt over 24 fonkelnieuwe kamers die er in alle soorten en maten zijn. De kamers hebben een frisse moderne stijl, maar ondanks dat zijn de historische details, zoals grote ramen en originele balken, behouden. Deze details verraden de eigenaardigheden en de geschiedenis van het pand. Verder zijn alle kamers uitgerust met een über-comfortabel bed en airconditioning.

FINCH is een hotel met een avontuurlijke persoonlijkheid en een goede smaak. Waar je niet koning klant bent, maar te gast bent bij nieuwe vrienden thuis. FINCH biedt luxe, maar is minder formeel en stijf dan andere kwaliteitshotels.

Ook heeft Finch een toffe huiskamerbar voor de hele dag. De FINCH bar is een beetje huiselijk, maar met stijl. Zonder poeha. Een plek om af te spreken of om bij te tanken. Dé plek voor laptop en latte. Én voor een borrel (of 2) na een lange dag. Ontbijt om 16:00 uur? Yes, you can. FINCH staat voor mogelijkheden, niet voor beperkingen. Voor de vrijheid van tijd, de vrijheid van jouw eigen ritme.

- Pillows Luxury Boutique Hotel Aan de IJssel

Een rijksmonument aan de IJssel dat is omgetoverd tot een modern designhotel: dat is pas bijzonder overnachten! Dit gerestaureerde 19e-eeuwse pand ligt aan het water en kenmerkt zich door een neoklassieke look. Aan de ene kant een stuk verbluffend groen, aan de andere kant een fabelachtig uitzicht op de Hanzestad Deventer. Ook handig: het pontje vaart vanaf het hotel direct naar de overkant. Zo heb je dus zowel de natuur als de stad binnen handbereik.

Naast de 29 design hotelkamers waar het hotel over beschikt, heeft het hotel ook een eigen sauna, fitnessruimte en een royaal terras aan het water. Voor het hotel is een aanlegsteiger voor boten zodat u kunt aanmeren voor een heerlijke lunch tijdens de tocht over de IJssel. Daarnaast kan je ook een sloeparrangement reserveren. Geniet van een boottocht over de IJssel onder het genot van een drankje en een hapje.

Als je wat wil gaan eten kan je hier ook erg goed terecht. Chef Joris Gerrits en zijn team laten je kennismaken met gerechten geïnspireerd op ‘’Dutch Cuisine’’ De seizoenen en de lokale omgeving inspireert Chef Joris Gerrits en zijn team steeds weer om tot de meest verrassende smaakcombinaties te komen.

Al met al een top hotel als je opzoek bent naar ultieme luxe!

Boerderij De Kleine Wildenberg

De kleine Wildenberg is een boerderij in Diepenveen, waar je kunt logeren, ontspannen en tot jezelf kan komen. Gewoon omdat je er even uit wil, alleen of met je gezin of om op stap te gaan in het mooie Salland.

De werkzaamheden op de boerderij worden gedaan met behulp van mensen die in onze maatschappij niet (volledig) zelfredzaam zijn. De Kleine Wildenberg is dan ook een aantal dagen per week een zorgboerderij.

Lekker slapen, buiten zijn en genieten van elkaar en de omgeving. Ervaar de gemoedelijke sfeer van boerderij "de Kleine Wildenberg" en slaap in een Pipowagen met eigen hottub of in één van de moderne comfortabele landappartementen met veel extra's. Groepen zijn welkom en kunnen overnachten in groepsruimte ‚t Pegge-Huis in combinatie met verschillende huisjes.

Het Waterhuis

In het Deventer Havenkwartier ligt een bijzondere 3 etages tellende waterwoning aangemeerd: Het Waterhuis. De eigenaren bewonen de eerste en tweede etage. Op de begane grond is een comfortabel appartement gecreëerd met een eigen ingang en terras. Het is geschikt voor 2 tot 4 personen. Het beschikt over een woonkamer, twee slaapkamers, douche, toilet en kitchenette. Aan de bakboordzijde bevindt zich een klein privé terras.

De haven is voor beroepsmatig gebruik en biedt een afwisselend uitzicht: de ene keer liggen er veel schepen, de andere keer niks. ‘s Zomers is het havenwater uitstekend geschikt om te zwemmen en met een bootje kunt u de eerste en tweede havenarm verkennen. Hoewel de naam Industrieweg anders doet vermoeden, is de Deventer binnenstad op slechts 10 minuten loopafstand. Er is een bushalte voor de deur en er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Het Waterhuis
Het Waterhuis

Geschreven door Bram

Deventer; de stad van de gezellige Brink, de mooie IJssel en de historische binnenstad. Deventer is de stad waar ik geboren en getogen ben en waar ik, tot zolang het mogelijk is, wil blijven wonen. Ik ben een persoon die mijn enthousiasme over de stad altijd graag kwijt wil en daardoor wil ik anderen altijd laten zien wat het mooie Deventer allemaal te bieden heeft. Dit doe ik onder andere door het schrijven van leuke & informerende blogs/artikelen. Daarom ga je mij waarschijnlijk vaker tegenkomen bij het rondneuzen op deze site ;).