Tips van de VVV

Laat je inspireren.. op het water!

  • Geschreven door Karin Smeenk
  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 5041 x bekeken

Waterliefhebbers komen in Deventer goed aan hun trekken. De ligging van de stad aan de IJssel en de kleinere rivieren in het buitengebied zorgen ervoor dat de stad aantrekkelijk is voor vele bezoekers. Geniet van het uitzicht dat de Hanzestad Deventer biedt vanaf het water. Het landschap in en rond Deventer is in zijn ontstaan voor belangrijke mate bepaald door deze rivier.

Vaartochten op de IJssel
De IJssel en Deventer zijn nauw met elkaar verbonden en beiden zijn in de zomermaanden prima te combineren. Vanaf de historische Wellekade nemen de schippers je mee voor een korte of één van de langere tochten over de IJssel.

Wil je lekker lunchen aan boord met uitzicht op de skyline van Deventer? Of wil je juist een hele dag genieten op het water én van één van de andere Hanzesteden langs de IJssel, zoals Kampen, Zwolle, Hattem en Doesburg? Dan zijn er volop mogelijkheden! Er zijn zelfs dagtochten naar Arnhem, Doetinchem en Urk mogelijk! Om zeker te zijn van een plekje, raad ik je aan om op tijd te reserveren voor de vaartochten.
In de maanden mei t/m oktober bieden Rederij Celjo en Rederij Eureka diverse vaartochten aan. Kijk voor het uitgebreide vaarprogramma op: www.janplezier.nl of op www.dagvaartochten.nl

Jachthaven
Jachthaven

Met je eigen boot naar Deventer
Deventer aandoen met de boot? Dat kan! De jachthaven Deventer van de Zeil & Motorboot Vereniging Deventer ligt aan de IJssel en heeft wel 220 ligplaatsen. Je vindt hier moderne voorzieningen: gratis wifi, wasmachine/droger en passanten kunnen gratis gebruik maken van elektra, water en een douche. Hier is een trailerhelling en voor een lekkere maaltijd kan je terecht bij het fijne restaurant, mét groot terras. Benedenstrooms van de stad bij km raai 947.5 en het is slechts 20 minuten lopen naar het historisch centrum van de stad. Kijk voor de laatste informatie: www.havendeventer.nl

Een boot afhuren voor een klein gezelschap
Huur een sloep met kapitein voor een culinaire vaart over de IJssel. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk zodat je kan genieten op een - voor jou - passende wijze van een tochtje. Kijk voor alle arrangementen: www.havensloepdeventer.nl

kanoën
kanoën

Kanoën op de Zandwetering
Opzoek naar een unieke ervaring op het water? Kies dan voor kanovaren. Aan de rand van de stad, dwars door het dorp Diepenveen en prachtige natuur zijn er op de Zandwetering twee tochten uitgezet. Kies voor een korte of durf jij de lange aan? Kijk hier voor de vaarroutes.

Ronddobberen in een bootje op Landgoed Nieuw Rande
Ook in Diepenveen vind je het Landgoed Nieuw Rande. Middenin dit Engels landschapspark bevindt Hotel Gaia zich. Kom lekker dobberen op het water rondom het hotel en geniet van al het groen.

Geschreven door Karin

Hier geboren, hier wonen en hier kind gekregen. Verliefd op de Brink, de IJssel, de monumenten, de mensen, Go Ahead Eagles, de winkels, de terrasjes. Oftewel GEK van Deventer!