Chez Antoinette

Portugese klassiekers in een eigentijds menu

Chez Antoinette is een restaurant & bodega in het oude centrum van Deventer. Chef Roderick van Saeftinghe en zijn brigade koken er Portugees, met een hedendaagse invulling. In de drie eetzalen kan gedineerd worden. Het menu verandert iedere zes weken aan de hand van het seizoen en de tijdsgeest met behoud van de Portugese klassiekers.

In de middeleeuwen waren de Hanzesteden in het oosten van Nederland al ontwikkeld tot machtige handelssteden. In die tijd voeren Deventenaren met Deventer Koek naar Bergen (Noorwegen). Op de terugweg namen ze onder andere stokvis en klipvis mee terug. Er was in die tijd een bloeiende handel tussen de Hanzesteden en de Portugezen. Portugezen handelden bijvoorbeeld in kruiden en specerijen en brachten die ook mee naar Deventer. Voeg die twee werelden samen en je hebt een gerecht dat bij Chez Antoinette gerekend wordt tot de klassiekers: Bacalhau à Brás.

Al jarenlang kunt u bij ons in het restaurant dit gerecht bestellen. Reserveer een tafel en proef het gerecht uit de tijd van de Hanze op Portugese wijze.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 17:00 - 22:00
woensdag 17:00 - 22:00
donderdag 17:00 - 22:00
vrijdag 17:00 - 22:00
zaterdag 17:00 - 22:00
zondag 17:00 - 22:00

Contactinformatie

Chez Antoinette
Roggestraat 12
7411 EP Deventer

Voorzieningen

Faciliteiten

  • Terras