Expositie: David Hornbeck bij Burnside

01 - 26 april

Olieverf schilderijen zoals je ze nog nooit hebt gezien. Vanaf zaterdagavond 9 maart is het werk van David Hornbeck te bezichtigen in het Burnside Café aan de Sint Olafstraat.

David is een Amerikaanse kunstenaar (1963) die in Nederland leeft en werkt. Hij schildert onder andere portretten en actiemomenten van skateboarders, muzikanten en landschappen.

David begon zijn artistieke loopbaan in Californië. Hij maakte daar wandschilderingen en werkte onder andere als straatkunstenaar en kunstschilder. Ook had hij zijn eigen lijstenmakerij en kunstgalerie in Carmel, Californië. De liefde bracht hem naar Nederland. David is naast kunstenaar ook skateboarder in hart en nieren. In Nederland heeft hij samen met zijn vrouw Jolien skatepark Real-X in Apeldoorn opgestart en jarenlang gerund.

Zijn voorliefde voor portretten van skaters is duidelijk. Maar ook de Hollandse Meesters en de landschappen die zij schilderden inspireren hem zeer; het magische Hollandse licht, de bomen, het strand, de wolken, de weilanden. David wil graag de kern van zijn te schilderen onderwerpen vastleggen met licht en kleur. Hij werkt ook in opdracht aan landschappen, dieren of portretten.

De expositie van David is de eerste van een reeks exposities die we organiseren in het Burnside café. Voor meer info: www.burnside.nl/agenda of de insta van het Burnsidecafe.

David kun je online vinden via www.davidhornbeck.nl. Of op de socials onder de naam David Hornbeck Studio.

Wanneer

1 apr - 26 apr 2024
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Contactinformatie

Burnside Skatepark
Sint Olafstraat 6
7418CG Deventer