Jeu de boules en beugelen in de kas

9 dec 2022 - 9 dec 2023

Zin in een leuke activiteit met je vrienden, familie of collega’s? Sinds 9 december is ‘de Baan’ op Buitenpost in Twello geopend. In de kas kan je jeu de boulen en beugelen.

Overdekt jeu de boulen en beugelen net buiten Deventer

Je kan jeu de boulen en beugelen op Buitenpost in Twello. Een landgoed van 12 hectare net buiten Deventer. Verder is er op het terrein een Blotevoetenpad, Tuinderij met eigen wijngaard, Streekwinkel en Camping aanwezig.

In de kas bevinden zich twee jeu de boules-banen. Wanneer je deze twee banen combineert krijg je één beugelbaan. Daarnaast kan je er een potje tafelvoetballen, staan er tafels en kan je goed meekijken over de bar.

Aangrenzend aan het proeflokaal van DAVO

Verderop in de kas vind je het DAVO proeflokaal. In deze groene omgeving vol met planten kan je tijdens het spel bier of andere dranken halen. Ook staan er diverse snacks op de kaart, zoals (vegetarische) borrelplanken, bitterballen en friet. Combineer de Baan met een einde- of nieuwjaarsborrel of laat het samen vallen met je familiedag, verjaardag of andere festiviteit die je in het voorjaar wilt vieren. Ideaal om samen te boeken.

Spelregels

Snap je er nou nog geen bal van? Dit zijn de spelregels in een notendop. Jeu de boules (ook wel petanque genoemd) ken je misschien wel van de camping in Frankrijk. Het doel van het spel is eenvoudig: de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but (kleine balletje) werpen.

Beugelen is voornamelijk bekend in Belgisch en Nederlands Limburg en Brabant. De bedoeling van dit tactische spel is om de bol met een houten schopje door de beugel te spelen of de bal van de tegenstander uit de beugelbaan te spelen.

Benieuwd naar de Baan? Je kan een tijdslot van 50 minuten (€ 10) of 110 minuten (€ 20) reserveren via de site van Buitenpost, www.bijbuitenpost.nl.

Wanneer

9 dec - 9 dec 2023
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 10,00

Contactinformatie

Buitenpost
Rijksstraatweg 17
7391 MH Deventer